Een groot man is heengegaan

Hallo beste mensen,

 

Afgelopen week kreeg Amsterdam, en de rest van Nederland, het trieste bericht dat de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan is overleden. Hij was al geruime tijd ziek maar werkte tot het laatst door. Hier is een groot man, geliefd bij iedereen, PVDA'er in hart en nieren heengegaan. De PK wenst zijn gezin familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

Het was mij de week wel. In Amerika schiet een gek zomaar meer dan 50 mensen neer. En het bizarre daaraan is dat de volgende dag de aandelen van wapenfabrikanten met 7% stegen.

Catalonië wil zich afscheiden van Spanje. Of dit nu zo’n goed idee is? Ik weet het niet. Eén van de grootste banken heeft het hoofdkantoor al naar Valencia verplaatst. Maar waar ik bang voor ben, is dat er zo maar een burgeroorlog midden in Europa kan ontstaan. Kijk naar het voormalige Joegoslavië.

Maar goed nieuws is er ook natuurlijk. "ONS" Lieke maakte afgelopen weekend haar eerste doelpunt voor Barcelona. Op slag van rust maakte zij 4-0 tegen Santa Teresa Badajos.

 

Lieve mensen dit was het. Tot de volgende keer.

Groetjes Wim Olthof