Energie

Mensen vragen me wel eens waar ik de energie vandaan haal om zoveel uren wekelijks in de weer te zijn. Nou, in ieder geval niet uit raads- en commissievergaderingen. Daar is de insteek mij te vaak: “er moet “bloed” vloeien in de politieke arena”. Ik weet niet zo goed wat u als inwoner van de gemeente Bergen daarmee opschiet.

 

Nee, mijn energie komt van de Jannen, Chrissen en Nico’s van onze gemeente, die hun hele ziel en zaligheid hebben verpand aan hun tennis- of voetbalvereniging. Ik was afgelopen weken weer bij hen op bezoek. Hartverwarmend.

 

Mijn energie haal ik uit een interview dat ik had met Wim Olthof voor de krachtenbundel. Ik bewonder zijn positiviteit ondanks zijn beperking. Uit de vrijwilligers die koken op dinsdag in het OntmoetingsCentrumBergen. Ik zou zeggen neem ook eens iemand mee, gezellig en lekker.

 

Mijn energie put ik uit de energie die zoveel mensen steken in onze Goederenbank. Uit de twaalf leerlingen die nu zelfstandig naar school reizen en daarvoor een certificaat ontvingen. Uit de vijf mensen die een opleiding volgden, de Logistiek Pas verworven en vervolgens een baan vonden. Uit al de vrijwilligers bezig met Bienders Bej-én, Well-Lympics, Offers Treffe, Siebengewalds Treffen, Zomerfestival Mosaïque. Uit de bouwers bij ’t Luukske.

 

Kortom de inwoners van Bergen geven mij de inspiratie, de motivatie en de energie.