PK Lijsttrekker Lia Roefs

Nieuw Bergen, 13 februari 2018

 

Ik ben Lia Roefs, 62 jaar. Sinds 1985 woonachtig in Nieuw Bergen. Geboren in Oss, getogen in Udenhout, Ravenstein en Elst. Gestudeerd in Nijmegen en neergestreken in Bergen vanwege een mooi betaalbaar huis in een prachtige omgeving.

 

Toen ik kennis wilde maken met mijn leefomgeving en er ook deel van uit wilde maken -als sociaal geograaf wil je kennis hebben en je thuis voelen in het gebied waarin je woont- besloot ik om me aan te sluiten bij de PK. Al snel bouwde ik een band op met mijn partij, onze prachtige gemeente en vele inwoners. Mijn wethouderschap combineerde ik met mijn docentschap als lerares aardrijkskunde in Ubbergen.

 

"Eerlijkheid en solidariteit zijn mijn uitgangspunten"  

Toen ik kamerlid werd kwam er een einde aan 25 jaar leraarschap en ik vervolgde mijn loopbaan in de politiek. Na 6 jaar Den Haag en 3 jaar statenlidmaatschap in Limburg keerde ik terug in Bergen als wethouder. Men, de kiezer, vertrouwde mij het grote dossier decentralisatie van de zorg toe. In de drie en half jaar dat ik de portefeuille samenleving heb mogen besturen is er heel veel bereikt. De dialoog tussen onze inwoners en het gemeentebestuur kwam weer op gang, vele initiatieven zagen het licht, iedereen kreeg de zorg die hij nodig had. We maakten ons klaar voor het jaar 2018, waarin we nieuwe financiële afspraken hadden gemaakt voor de enorme opgaven in het sociaal domein.

 

In het zicht van de verkiezingen was er plotsklaps geen draagvlak meer voor mijn wethouderschap tot grote verrassing van velen. Vele verschillende argumenten over de reden waarom gaan over de verschillende tafels, ook meerdere elkaar tegensprekende argumenten over dezelfde tafel, daar schiet de bevolking van Bergen echter niet veel mee op.

 

Weet, dat ik nog graag een periode de kar wil trekken in Bergen. Eerlijkheid en solidariteit zijn daarbij mijn uitgangspunten, zoals u van mij gewend bent. Een luisterend oor, dichtbij mensen, de zorg die u nodig heeft zonder franje, een mooi Bergen op haar toekomst voorbereid.

 

 

Lia omschreef in haar columns wat haar bezighield in haar dagelijkse werk als wethouder. Deze columns werden gepubliceerd in de gemeentepagina van 1BERGEN en op de website van de gemeente Bergen.