Vakantiestress

Hallo beste mensen,

 

 

Nog even en wij trekken er allemaal weer op uit, vakantie! Het jaarlijks terugkerend fenomeen van een complete volksverhuizing waar ik zelf ook aan deelneem. Maar dan wel in de voorseizoen. Heel Europa trekt er op uit, van hot naar her, van file naar file, van vliegveld naar vliegveld en dan, ja hoor gelukt, wij zijn op onze eindbestemming waar zon, zee lekker eten en een wijntje op ons wachten.

 

Nu ontstaat de meeste stress al bij het inpakken van de koffers. Hele huishoudens worden meegesleept, waarvan het meeste (in mijn ogen) allemaal overbodig is. Maar goed, ik ben een man en mijn vrouw zegt altijd: bemoei je er niet mee laat mij mijn gang maar gaan! En dan blijken, na wat jaarlijks terugkerend  gebakkelei, toch van de 4 koffers er 2 genoeg te zijn…

Ik denk dan met een “smiley” van hier tot Tokio op m’n gezicht: zie je, al die koffers zijn allemaal overbodig! Blijkt er dan op de dag van vertrek toch nog een weekendtas bij te zijn gekomen, dan is de “smiley” zo weg. Ach, ik geef het toe, zij heeft in het algemeen wel altijd gelijk  wat inpakken van kleding betreft. Want aan een vest voor koele avonden e.d., daar sta ik dan weer niet bij stil.

 

Wij krijgen in Bergen eindelijk weer een college van B&W waar gelukkig onze Lia Roefs weer als wethouder aan deel zal nemen. En dat is mede te danken aan de fenomenale inzet van zowel onze fractievoorzitter Jos Valckx en natuurlijk Lia persoonlijk. Er ligt nu een geweldig mooi coalitie programma “Energiek aan de slag voor een mooie toekomst” en daar staat bijna driekwart van het verkiezingsprogramma van onze PK in! Ik overdrijf misschien ietwat. Maar toch, lees het maar eens door en je zegt: ja, je hebt gelijk! Maar ik ben reuze blij dat Lia er weer bij is. Dit is wat de kiezers wilden: Lia terug. Goed, er moest een hoop oud zeer weggewerkt worden, maar het is beiden gelukt en wij zeggen dan ook dank aan Lia en Jos die hier voor hebben geknokt. 3 juli worden de wethouders beëdigd en dan kan men aan het werk na een roerige periode die, Godzijdank, is afgesloten met een mooi coalitieprogramma.

 

Maar nu eerst, en dat geldt ook voor de thuisblijvers, ga heerlijk genieten van jullie welverdiende vakantie, blijf gezond en tot gauw!

 

 

Groet, Wim Olthof