Tandarts of kapper???

Beste mensen,

 

Ik wil eens beginnen met een anekdote uit mijn tijd als vrachtwagenchauffeur. Het was eind jaren ’70 toen ik samen met twee collega’s een rit had naar Teheran (Iran). Op zich niets bijzonders, ware het niet dat ik achter Istanbul een raar, zeurderig gevoel in mijn mond kreeg. Het ging niet weg en naarmate de tijd verstreek werd het een nogal pijnlijke aangelegenheid. Ik was dan ook blij dat ik, na ettelijke doosjes aspirine gegeten te hebben, in Teheran op het douaneterrein stil kwam te staan. Daar wisten ze wel raad: met de taxi naar de ‘dentist’, ergens in het centrum van Teheran. “Dentist very good!”, aldus de taxichauffeur. 

Zijn ‘praktijk’ zag er nogal luguber uit. Maar de pijn was inmiddels onhoudbaar, dus niet zeuren en hup naar binnen. De beste man (de ‘dentist’) was een aardige vent, hij vroeg me nog wat, deed zijn witte jasje aan, duwde mijn hoofd achterover en hup, weg was m’n tand! Ik was inmiddels al zo verdoofd van de hoeveelheid aspirine en het spoelen met raki en jenever dat ik gelukkig niet veel gevoeld heb van het trekken. En ik was allang blij dat ik verlost was van mijn zeurende kies!!! 

En toen kwam het: vraagt de ‘dentist’ mij in alle eerlijkheid of hij mijn haar nog moest knippen??? (Toentertijd had ik haar tot op mijn schouders en dito baard.) Ik moet toen wel heel raar gekeken hebben, die ‘dentist’ was tevens kapper!!! Ik was een tand minder, en een ervaring rijker. Wij hebben onze weg vervolgd naar Bandar Abbas (Perzische golf) en die 1300 km heb ik fluitend gedaan.

 

Maar nu wat anders, ik heb een boekje thuis van SJORS SPORTIEF waarvan wij samen met onze PK wethouder Lia Roefs het eerste exemplaar mochten ontvangen op de school ‘De Samensprong’ tijdens onze tour ‘Bergen Beweegt Natuurlijk’. Dit is een boekje waar alles in staat wat met sport en cultuur voor alle kinderen te maken heeft. Nu weet ik dat zoiets nogal snel bij het oud papier belandt, maar ik vraag dan ook aan de ouders: kijk er eens in! Bewegen, maar ook cultuur is belangrijk voor de kinderen. 

Wat mij overigens opviel tijdens de tour was dat bij Maasduinen Staete nog zoveel aan activiteiten gedaan wordt. Ik stond er versteld van: dames van 92!! die nog rondrenden of het jonge meiden waren. Oh, wat voelde ik mij oud. Maar ook de uitleg op school in Well en bij de  Montagnards in Bergen was top. Al met al een geslaagde middag voor de PK.

 

Beste mensen, dit was het weer. Tot de volgende keer, beweeg veel en blijf gezond! 

Groetjes, Wim.