PK streeft naar duurzaamheidmaatregelen - PK streeft naar duurzaamheidmaatregelen - Nieuws http://pkbergen.nl/nieuws/ NL Sat, 27 Apr 2024 15:32:50 +0200 CMSv2 admin http://pkbergen.nl/ 2024 hourly 1 2000-01-01T12:00+00:00 IN MEMORIAM LEO PONJEE http://pkbergen.nl/nieuws/in-memoriam-leo-ponjee/ Op 13 februari ontvingen wij totaal onverwacht het droevige bericht dat Leo Ponjee, PK-lid,  oud raadslid, voormalig fractievoorzitter en huidig bestuurslid is overleden.

Leo was raadslid van 14 april 1998 tot 12 december 2017 en werd bij zijn afscheid benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de periode van 1998 tot 2014 was hij als fractievoorzitter van PK een prominent gezicht van de PK.

Leo bleef zich altijd betrokken voelen bij de PK én de PvdA en werd in 2017 lid van het bestuur van de PK. De PK heeft met zijn gedrevenheid en betrokkenheid  een groot icoon verloren. 

Leo ontdekte al snel na zijn politieke doop dat de Progressieve Kombinatie hem op het lijf geschreven was. De sterkste schouders, de zwaarste lasten, iedereen moet mee kunnen doen en “Mensen gaan voor Stenen”. Dat was de drijfveer voor Leo. Dat maakte hem jarenlang de gedreven politiek leider van de PK Bergen. Zowel in de coalitie als in de oppositie heeft Leo zich ingezet voor de zwakkeren in de gemeente Bergen en veel dingen voor elkaar gekregen.

Leo maakte vaak ook deel uit van de verkiezingscommissie van de PK en samen met wijlen Marcel Brand zorgde hij voor het  beste verkiezingsresultaat van de PK ooit, namelijk zes raadszetels en grootste partij van de gemeente Bergen.

Ook het handwerk schuwde Leo niet. Nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken bij het flyeren, het opnemen van spotjes en het met gevaar voor eigen leven ophangen van verkiezingsborden in lantaarnpalen.

Wat was hij trots dat zijn dochter Claudia in zijn politieke voetsporen trad.

Hoewel Leo niet meer fysiek aanwezig kan zijn binnen de PK, zal zijn inzet en gedrevenheid binnen de PK altijd in herinnering blijven.

Wij van de PK en de inwoners van de gemeente Bergen zijn hem grote dank verschuldigd.

Bestuur en Fractie PK Bergen

 

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/in-memoriam-leo-ponjee/ 280@N6_16-2-2024 1970-01-01T01:00:00+01:00
Microwoningen op eigen grond mogelijk voor particulieren? http://pkbergen.nl/nieuws/microwoningen-op-eigen-grond-mogelijk-voor-particulieren/ De PK is al langere tijd op zoek naar mogelijkheden om de jeugd uit haar gemeente aan woonruimte te helpen. Eerder brachten zij het college in contact met een stichting die in Malden een prachtige wijk met Tiny Houses heeft ontwikkeld. Dit heeft echter niet tot een voor de PK gewenst resultaat geleid. Ook de gewenste ontwikkeling van Tiny Houses op gemeentegrond laat nu al lange tijd op zich wachten en lijkt door de prijsontwikkelingen verder weg dan ooit.

 

Dat is de reden dat Lia Janssen, raadslid namens de PK, het college heeft gevraagd om te onderzoeken wat er nodig is om het plaatsen van microwoningen op eigen grond mogelijk te maken voor particulieren. Een microwoning is een mini-woning- 22 tot 30 vierkante meter -, in de vorm van een klein appartement. Deze trend is afkomstig uit Japan, naar aanleiding van ruimtegebrek in de grote steden.

 

Het zou dan gaan om kleine woningen speciaal voor starters die bij doorstart weer verhuurd kunnen worden aan andere starters. Dit kunnen de kinderen zijn of familieleden maar ook huurders die verhuurders niet kennen. Volgens de PK liggen hier in de gemeente Bergen mogelijkheden bij particulieren met een grote tuin in de bebouwde kom of in het buitengebied. “Het is vanzelfsprekend dat e.e.a ruimtelijk inpasbaar moet zijn om verrommeling te voorkomen. Ook is een omgevingsdialoog door de initiatiefnemer noodzakelijk om te voorkomen dat de leefomgeving van andere inwoners negatief beïnvloed wordt”, aldus Lia Janssen.

 

Het college zal voor 3 januari reageren op de suggestie van de PK.

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/microwoningen-op-eigen-grond-mogelijk-voor-particulieren/ 279@N6_6-12-2023 1970-01-01T01:00:00+01:00
Nieuwe Partijvoorzitter voor PK Bergen - Evelien Peters http://pkbergen.nl/nieuws/nieuwe-partijvoorzitter-voor-pk-bergen-evelien-peters/ Bergen, 30 november 2023 - Tijdens de ledenvergadering op 29 november 2023 is Evelien Peters met enthousiasme en steun van de leden verkozen tot de nieuwe partijvoorzitter van PK Bergen.

 

Evelien Peters, samen met haar echtgenoot exploitant van een B&B in Siebengewald, brengt een schat aan ervaring en betrokkenheid met zich mee. Voorafgaand aan haar benoeming als partijvoorzitter heeft zij zich jarenlang ingezet als jeugdvoorzitter en jeugdtrainer bij voetbalvereniging De Stormvogels in Siebengewald.

 

“Deze partij heeft ambitie. Ambitie om te groeien. Dat was voor mij de trigger. Ontwikkeling en groei zijn voor mij belangrijke kernwaardes. De opdracht en de uitdaging die ik voor mij en mijn medebestuurders zie, is dan ook op de eerste plaats inzetten op groei en ontwikkeling. Ik heb er veel zin in om daarmee aan de slag te gaan” - Evelien Peters, Partijvoorzitter PK Bergen

 

De voorzittershamer is nu in handen van Evelien Peters, die de taken overneemt van Eric Dilweg. Dilweg heeft de afgelopen twee decennia met toewijding gediend als raadslid en recentelijk als partijvoorzitter voor PK Bergen. Als blijk van waardering en erkenning voor zijn langdurige inzet is Eric Dilweg door bestuurslid Leo Ponjee benoemd tot Erelid van de PK. Dilweg zal, in zijn nieuwe rol als adviseur, nauw betrokken blijven bij de partij.

 

PK Bergen kijkt vol vertrouwen naar de toekomst onder leiding van Evelien Peters en waardeert de inzet van Eric Dilweg door hem de titel van Erelid toe te kennen. De partij ziet uit naar een voortzetting van constructieve samenwerking en het realiseren van gemeenschappelijke doelen voor de gemeente Bergen en haar inwoners.

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/nieuwe-partijvoorzitter-voor-pk-bergen-evelien-peters/ 278@N6_30-11-2023 1970-01-01T01:00:00+01:00
In Memoriam Theo van Eupen http://pkbergen.nl/nieuws/in-memoriam-theo-van-eupen/ Op 24 juni ontvingen wij het droevige bericht dat Theo van Eupen, PK-lid en oud-wethouder namens de PK, op 91-jarige leeftijd is overleden.

 

Toen Theo en zijn vrouw Annemarie in 1984 in de gemeente Bergen zijn komen wonen, heeft hij zich vrijwel direct bij de PK aangesloten. Landelijk gezien was Theo lid van D66.

Zijn inbreng binnen de PK was in alle opzichten en in elke functie, van groot belang. Niet alleen voor de PK, maar ook voor de gemeente Bergen. Theo had een ver vooruitliggende visie over de toekomst van de gemeente Bergen. Maar desalniettemin was het luisteren naar andere ideeën en gedachten altijd aanwezig, waarbij hij de ander altijd in zijn waarde liet.

In de hectische periode waar een mogelijke herindeling van de gemeenten Bergen, Gennep en Mook- Middelaar speelde, heeft Theo namens de PK van 2002 tot 2006 het wethouderschap Welzijn en Financiën vervuld. Met al zijn kennis heeft hij de financiën van de gemeente Bergen veel meer structuur geven.

Ook in de portefeuille Welzijn heeft hij zaken voor elkaar gekregen die nu sterk verankerd zijn in de Bergse gemeenschap. Het Multi Functioneel  Centrum “De Klaproos” in Siebengewald is onder jouw leiding tot stand gekomen. Later volgden Multi Functioneel Centrum “De Buun” in Well, “ ’t  Luukske” in Wellerlooi en op 30 juni vindt de opening van de “Alverman” plaats.

Maar niet alles lukte. De samenvoeging van de voetbalverenigingen van Afferden en Siebengewald nabij Bleijenbeek  kreeg  geen draagvlak. Gezien de huidige stand van zaken, blijkt dat de visie destijds van Theo op toekomstbestendigheid, nu anno 2022 toch in beeld lijkt te komen. Na de periode van het Wethouderschap is Theo voorzitter geworden van de PK. En ook hier heeft hij zijn positieve sporen achtergelaten.

 

Theo, jij bent tot het laatst betrokken geweest bij de PK. Dat blijkt ook uit het feit dat je bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 nog op de lijst van de PK wilde staan. Theo het was een voorrecht om met je te mogen samenwerken. Bedankt en vaarwel.

Bestuur, fractie en leden PK Bergen

 

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/in-memoriam-theo-van-eupen/ 277@N6_29-6-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
schriftelijke vragen energiearmoede http://pkbergen.nl/nieuws/schriftelijke-vragen-energiearmoede/ In de raadsvergadering van 7 juni jongstleden is uitgebreid gesproken over de energiearmoede die ook in onze gemeente aanwezig is. De PK gaf uit monde van Wim van der Coelen toen al aan dat de PK groot voorstander is van hulp, oplossingen en maatregelen die structureel van aard zijn. Dat heeft bij de PK geleid tot schriftelijke vragen aan het college van BenW.

“In ons verkiezingsprogramma ‘Samenleven door Samenwerken’ staat dat wij samen willen blijven strijden tegen armoede en vóór kansengelijkheid”, aldus PK-raadslid Wim van der Coelen. “Ook noemen wij in ons programma enkele voorbeelden van structurele hulp om energiearmoede tegen te gaan. Wij hebben het college van de gemeente Bergen gevraagd hierop te reageren”.

Het is duidelijk dat de PK een structurele aanpak om energiearmoede te bestrijden verkiest boven het eenmalig ophogen van ad-hoc maatregelen.

 

Klik hier voor de schriftelijke vragen.

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/schriftelijke-vragen-energiearmoede/ 276@N6_16-6-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
KIEZERS BEDANKT! http://pkbergen.nl/nieuws/kiezers-bedankt/ Na een campagne waarbij wij.....

 ons positieve geluid wilden laten horen,

 duidelijk maakten dat we nagenoeg al onze beloften van 4 jaar geleden nakwamen,

 onze PK visie en ideeën met de inwoners deelden,

 onze plannen voor de komende 4 jaren verkondigden,

 alleen van onze eigen kracht uitgingen,

.....was het wachten op de mening van onze inwoners.

 

En wat was het een ontzettend spannende avond!! Met één extra partij erbij hadden wij geen idee wat er onderaan de streep voor de PK over zou blijven.

Langzaam kwamen de resultaten binnen en onze wens om tenminste de huidige 4 zetels in de raad te behouden, werd daarmee vervuld!!

Nieuw Bergen: de grootste!
Bergen: de grootste!
Siebengewald: tweede!
Well: tweede!
Afferden: vierde
Wellerlooi: vijfde

 

Wij bedanken alle 1226 inwoners die op de PK gestemd hebben. Dank u wel voor uw vertrouwen! Dank u wel voor uw steun! De komende 4 jaren gaan wij keihard aan de slag om al onze beloftes aan u waar te maken.

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL!

De uitslag per persoon vindt u hier.

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/kiezers-bedankt/ 275@N6_18-3-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
Lijsttrekker Claudia Ponjee http://pkbergen.nl/nieuws/lijsttrekker-claudia-ponjee/ Onze lijsttrekker Claudia Ponjee vertelt in het interview met Chris Smits over de visie en idealen van de PK.
 
 

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL!

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/lijsttrekker-claudia-ponjee/ 274@N6_30-11--1 1970-01-01T01:00:00+01:00
MEER VROUWEN IN DE POLITIEK http://pkbergen.nl/nieuws/meer-vrouwen-in-de-politiek/ Gelijke vertegenwoordiging in de politiek is nog niet bereikt, maar het thema staat op de kaart en het belang wordt ervan ingezien. Een betere man-vrouwverhouding in de politiek is gunstig voor de hele samenleving. Bij de PK is dit al jaren een aandachtspunt. Naast het enthousiasmeren van jongere inwoners, ligt de aandacht bij de PK ook al jaren op vrouwelijke inwoners. En daar waar lokaal het aantal vrouwen dat politiek actief wil worden, lijkt af te nemen, groeit de PK in dat opzicht nog steeds. Op de eerste 15 plaatsen van de kieslijst van deze partij staan 8 vrouwen.

“Gebrek aan tijd en gebrek aan zelfvertrouwen lijken vaak de redenen waarom vrouwen, die wel geïnteresseerd zijn in politiek, toch niet actief worden. Door met elkaar in gesprek te gaan, vragen te beantwoorden en ervaringen te delen, ontstaan vaak heel erg mooie gesprekken. Als PK organiseerden we onlangs zo’n avond. Politiek actieve vrouwen van de PK gingen in gesprek met niet actieve leden en vrouwen die geen lid waren van een politieke partij. Het doel was niet om nieuwe leden te werven maar om vrouwen te enthousiasmeren”, aldus Claudia Ponjee, PK wethouder in de gemeente Bergen.

De deelneemsters vonden de avond waardevol en voor herhaling vatbaar. De PK geeft aan een vervolg te willen geven aan deze avond. Mocht u zich als vrouw aangesproken voelen en geïnteresseerd zijn zo’n avond bij te wonen, dan kunt u zich aanmelden via infopkbergen@ziggo.nl 

 

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/meer-vrouwen-in-de-politiek/ 273@N6_8-3-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL! http://pkbergen.nl/nieuws/samen-maken-we-het-verschil/ In een korte video delen wij enkele PK-standpunten met u.

 

 

Onze plannen voor de komende jaren leest u door hier te klikken in ons verkiezingsprogramma. 
]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/samen-maken-we-het-verschil/ 272@N6_4-3-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
!!!...VOORAANKONDIGING…!!! http://pkbergen.nl/nieuws/vooraankondiginghellip/ Bekijk hier de trailer van de binnenkort te verschijnen film van de PK!!!

 

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/vooraankondiginghellip/ 271@N6_2-3-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
Politiek Profiel PK Bergen http://pkbergen.nl/nieuws/politiek-profiel-pk-bergen/ Op woensdag 16 maart zijn ook in de gemeente Bergen weer de 4-jaarlijkse verkiezingen voor de gemeenteraad. In aanloop naar de verkiezingen maakt Maasland een aantal programma’s met de lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen. Deze week maken we kennis met Claudia Ponjee van de PK. De uitzending is te zien op het kanaal van TVLtv, en de online-kanalen van Maasland.

 

 

 

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/politiek-profiel-pk-bergen/ 270@N6_28-2-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
PK presenteert Verkiezingsprogramma http://pkbergen.nl/nieuws/pk-presenteert-verkiezingsprogramma/ Met trots presenteert PK Bergen het verkiezingsprogramma:

‘SAMENLEVEN DOOR SAMENWERKEN IN BERGEN (L)’

Wij zijn van mening dat enkel door samenwerking grote en kleine maatschappelijke opgaven het hoofd kunnen worden geboden. Samenwerken loopt dan ook als een rode draad door alle hoofdstukken heen.

De PK wil samenwerken aan leefbare en levendige dorpen en aan een gemeente waar iedereen mee kan doen. Duurzaamheid en samen zorg dragen voor een aantrekkelijke groene gemeente staan hoog in het vaandel bij ons als de groene partij van de gemeente Bergen. Het vergroenen van Mosaïque en de schoolpleinen, in het kader van de hittestress, en een energietransitie die eerlijk moet zijn. 

Voor de komende vier jaren willen wij investeren in Kunst en Cultuur in de gemeente Bergen. “Door jarenlange bezuinigingen is dat een ondergeschoven kindje geworden in de gemeente Bergen. Daar willen wij, nu het financieel beter gaat met onze gemeente, verandering in brengen”, aldus onze lijsttrekker Claudia Ponjee.

Daarnaast spreken wij ons in ons verkiezingsprogramma uit tegen de verharding in de maatschappij, die inmiddels ook voelbaar is binnen de lokale politiek. Maar ook over integriteit, een onderwerp dat landelijk en provinciaal nog steeds de gemoederen bezighoudt.

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/pk-presenteert-verkiezingsprogramma/ 269@N6_2-2-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
PK presenteert kandidatenlijst http://pkbergen.nl/nieuws/pk-presenteert-kandidatenlijst/ Er zijn dit jaar weer gemeenteraadsverkiezingen! Woensdag 16 maart is de officiële verkiezingsdag maar vanwege de coronacrisis is er op 14 en 15 maart een mogelijkheid tot vervroegd stemmen.

De PK kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 wordt aangevoerd door een vrouw, onze huidige wethouder Leefbaarheid van de gemeente Bergen, Claudia Ponjee. Op nummer twee, drie en vier vinden we de raadsleden Jos Valckx uit Aijen, Wim van der Coelen uit Well en Harry Bakker uit Nieuw Bergen. Lia Janssen is sinds vier jaar actief in de gemeentelijke politiek op het gebied van ruimte en economie. Zij staat op plaats vijf van de PK kieslijst. Eén van de nieuwe gezichten binnen de PK is die van Aicha Zahidi op plaats acht. Zij zal zich na de verkiezingen gaan inzetten voor het sociale domein bij de commissie Samenleving.    

Wij hebben gekozen voor een evenwichtige man-vrouw verdeling en woonachtig in verschillende kerkdorpen. “Maar liefst 27 leden willen op de kieslijst van de PK staan. Ik ben blij met zoveel betrokkenheid binnen onze partij. Op plaats 1 tot en met 15 vinden we acht vrouwen en 7 mannen en ook dat vind ik persoonlijk een erg positieve ontwikkeling”, aldus onze lijsttrekker Claudia Ponjee.

Verder hebben wij, na overleg met zijn gezin, ervoor gekozen om onze Koos van Eekeren, als laatste eerbetoon, op onze kieslijst te laten staan.

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/pk-presenteert-kandidatenlijst/ 268@N6_1-2-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
In memoriam Koos van Eekeren http://pkbergen.nl/nieuws/in-memoriam-koos-van-eekeren/ Levensmotto van Koos:

Vier het leven

Probeer iets nieuws

Luister met aandacht

Toon lef en maak fouten

Accepteer de waarheid

Zorg goed voor jezelf

 

 

Met grote verslagenheid en verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van ons zeer gewaardeerd fractie- en bestuurslid Koos van Eekeren.

 

73 jaar geleden werd Koos geboren in Bergen. Na zijn studie rechten in Nijmegen vond hij zijn eerste werkplek bij de gemeente Heerlen in een juridische functie. In zijn studie tijd was Koos reeds sterk betrokken bij sociaal maatschappelijke ontwikkelingen, hetgeen er toe leidde dat hij met medestudenten de rechtswinkel Venlo heeft opgericht. Daar is hij gedurende een aantal jaren in zijn vrije tijd werkzaam geweest.

Toen Koos rond 1975 bij de gemeente Venray kon gaan werken, vestigde hij zich weer in de gemeente Bergen. Als lid van de PvdA voelde hij zich al snel betrokken bij de politieke activiteiten van de Progressieve Kombinatie (PK).

Bij de gemeente Venray begon hij als algemeen jurist, later was hij onder meer algemeen secretaris van de commissie bezwaar en beroep. Met zijn ervaring op ambtelijk, politiek en bestuurlijk terrein bleek Koos bij de invoering van het duale stelsel in 2002 dan ook bij uitstek geschikt voor de functie van raadsgriffier. Op 1 januari 2011 ging Koos vanuit die functie met vervroegd pensioen.

In de jaren tachtig en negentig is Koos gedurende een 15-tal jaren voor de PK raadslid geweest in de gemeenteraad van Bergen, waarvan 6 jaar als fractievoorzitter. Verder is hij ook een groot aantal jaren lid geweest van het algemeen bestuur, waarvan 6 jaar als dagelijks bestuurder, van het Waterschap Peel en Maasvallei.

Koos is door de jaren heen, als vast commissielid in het ruimtelijk domein, altijd actief PK-fractielid gebleven. Daarnaast nam hij deel aan het bestuur van de PK.

Binnen de fractie werd Koos erg gewaardeerd om zijn kennis en ervaring. Voor nieuwe leden stond hij altijd klaar voor overleg. Zoals hij een betoog uit zijn mouw leek te schudden was Koos een voorbeeld voor velen. Een betoog dat perfect en feitelijk juist in elkaar zat, naar Koos werd geluisterd. Maar ook privé stond Koos voor iedereen klaar. Voor juridisch advies mocht je altijd bij hem aankloppen.

Afgelopen jaar begon Koos met zijn gezondheid te sukkelen. Een operatie die nodig was, werd keer op keer uitgesteld. Maar desondanks sloot hij zoveel mogelijk aan bij het fractieoverleg, bij commissievergaderingen, bij informatiebijeenkomsten. Totdat het niet meer ging. Maar zelfs toen sprak de energie en de passie uit zijn ogen wanneer met hem kort over politiek gesproken werd. Politiek zat hem in zijn bloed.

 

Wij gaan in Koos een bevlogen, intelligente, sociale en ervaren politicus missen. Vergeten zullen we hem nooit, daarvoor was Koos een te mooi en bijzonder mens.

In overleg met zijn vrouw en kinderen heeft de PK ervoor gekozen dat Koos op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 zal blijven staan. Dit als een laatste eerbetoon aan Koos.

 

Bestuur, fractie en leden

Progressieve Kombinatie Bergen

 

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/in-memoriam-koos-van-eekeren/ 266@N6_30-1-2022 1970-01-01T01:00:00+01:00
CLAUDIA PONJEE LIJSTTREKKER PK BERGEN http://pkbergen.nl/nieuws/claudia-ponjee-lijsttrekker-pk-bergen/ Via een digitale algemene ledenvergadering is op 27 december Claudia Ponjee door de leden van de PK unaniem verkozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Claudia Ponjee is sinds een jaar wethouder in de gemeente Bergen. Als wethouder Leefbaarheid zoekt zij steevast de samenwerking op met de inwoners van de gemeente Bergen. Zij is een wethouder die dicht bij mensen wil staan en op een bevlogen manier opkomt voor hen die het iets minder hebben. Claudia Ponjee is 49 jaar, geboren en getogen in Nieuw Bergen en dochter van Leo Ponjee die bijna 16 jaar fractievoorzitter was van de PK. Claudia Ponjee is getrouwd en moeder van 3 kinderen.

De gehele kieslijst van de PK wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.

]]>
cmsv2 TKBasicNieuwsList http://pkbergen.nl/nieuws/claudia-ponjee-lijsttrekker-pk-bergen/ 265@N6_28-12-2021 1970-01-01T01:00:00+01:00