PK eist spoeddebat van de Raad

Er is een enorme commotie ontstaan over de voorgenomen sluiting van het zwembad en enige sportaccommodaties in onze gemeente. Een stuk wat bedoeld was om te bespreken werd naar Dagblad de Limburger gezonden.... een blunder van de eerste orde !! De betrokken inwoners zijn hierdoor terecht in rep en roer.

Wij weten dat er bezuinigd moet worden, maar het is niet zo dat zonder nadere studie en uitleg een zwembad of andere accommodaties gesloten kunnen worden, zonder dat de Gemeenteraad hierover heeft besloten. In politieke termen een doodzonde. De PK eist in een spoeddebat een verklaring van het college en de verantwoordelijke wethouder Pekema. Bij het ter perse gaan van dit bericht was nog niet bekend wanneer de Raad hiervoor in een bijzondere zitting bijeenkomt, echter het voornemen van de PK is om aan te dringen op behandeling deze week.

Namens de PK
Leo Ponjee
Fractievoorzitter PK

Aanvullend bericht (bron www.bergen.nl):

Op donderdag 30 mei a.s. wordt er om 19.30 uur een extra raadsvergadering gehouden op verzoek van de PK. Aan de orde komt de verontrusting die volgens de PK is ontstaan over de voorgenomen sluiting van sportaccommodaties. De vergadering vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.