PK Bergen zegt ‘ja’ tegen filmproject

PK Bergen zegt ‘ja’ tegen het filmproject van Filmbedrijf EMS Films. Marcel van Hest, commissielid van PK Bergen, is enthousiast over het feit dat EMS Films juist onze gemeente heeft uitgekozen voor hun nieuwe project.

“Filmbedrijf EMS Films is een gerenommeerd bedrijf dat z’n sporen inmiddels verdiend heeft bij vorige films. Dit bedrijf ziet onze regio, onze gemeente, als beste plek en mooiste locatie om te filmen. En het gaat hier niet om een reclamefilmpje maar om een heuse bioscoopfilm gericht op gezinnen met kinderen. Deze film blijft voor altijd. Eerst in de bioscoop en daarna op DVD”, aldus Marcel van Hest. 

Marcel: “Onze visie is dat we hier te maken hebben met een ondernemer die durft verder te kijken. En dit zijn precies de krachten die nodig zijn in Noord Limburg om ‘schwung’ te brengen in het ondernemen met de natuur. Wij kijken dan ook verder dan de film die gemaakt gaat worden. Wij kijken naar de gevolgen die deze film kan en zal hebben voor onze gemeente. En daar investeren wij in. Wij zeggen ‘ja’ tegen het beschikbaar stellen van 100.000 euro mits alle andere partijen zoals Provincie (350.000), ondernemers (150.000) en EMS Films zelf (3 ½ tot 6 miljoen) ook meedoen. Het gaat nu dus om een toezegging die wij doen. Het geld wordt pas gegeven als het ook echt doorgaat. Onderhandelingen over voorwaarden moeten nog plaatsvinden en  wethouder Buiting moet ons op de hoogte houden van deze ontwikkelingen.” 

Iedereen leest dat de gemeente 300.000 euro wil investeren in een film. Marcel van Hest zegt hierover: “Wij zien dat de gemeente 300.000 euro wil investeren voor de mensen in onze gemeente, voor hun welvaart en welzijn. Het budget van 300.000 euro zal worden betaald door 100.000 euro beschikbaar te laten stellen door de raad uit reserve stimulering economische toeristische projecten, 100.000 euro beschikbaar te stellen ten laste van het exploitatieplan Maaspark en 100.000 euro beschikbaar te stellen ten laste van reeds beschikbaar gestelde budget speerpunten. 

Risico’s willen wij zo min mogelijk lopen. Maar zoals onze fractievoorzitter Jos Valckx zei: “Als ondernemen zonder risico was, dan was iedereen ondernemer”. Wij zijn ervan overtuigd dat wij de gevolgen van de film zullen terugzien in de aantrekkingskracht die onze regio zal hebben op de gezinnen met kinderen na het zien van de film. Nog meer dagtripjes en vakanties in onze gemeente zullen worden geboekt dan nu al het geval is. Meer omzet, meer werk! Maar ook voor ondernemers zal onze gemeente een trekker worden om hier te gaan ‘ondernemen met de natuur’. Wij denken dan aan extra overnachtingsmogelijkheden, camperplaatsen, recreatie, educatie, dagtochten, enzovoort. Op deze manier komt er nog meer ‘schwung’ in de gemeente Bergen.” 

“Van politici wordt ook verwacht verder vooruit te kijken. De film alleen zal niet genoeg zijn. Maar wij hopen dat het een prikkel zal zijn voor alle creatievelingen en ondernemers uit de gemeente zodat ook het maximale uit een kleine investering gehaald kan worden. Zonder verandering geen groei, zonder het onbekende geen nieuwe  ervaringen, zonder risico geen winst. Stilstand is uiteindelijk achteruitgang”, aldus Marcel van Hest.