PK Bergen biedt "Het Participatie Koffertje" aan

PK Bergen biedt tijdens de begrotingsbeschouwingen de wethouder van Samenleving “Het Participatie Koffertje” aan. Het koffertje, gevuld met vouchers, is bedoeld als een klein gebaar met een oproep aan anderen dit te zien als voorbeeld. Een voorbeeld om als politiek de daad bij het woord te voegen.

Leo Ponjee (PK) legt uit: “We lezen in de begroting over de kanteling die de overheid en de samenleving in gaat.” Deze opgave is groot en zal veel energie van velen vergen. We doen dan ook terecht een beroep op onze inwoners en geloven sterk in de kracht van onze burgers. We vragen aan onze burgers om elkaar waar mogelijk bij te staan. Door het doen van boodschappen, door het bezoeken van een oudere die weinig bezoek ontvangt of door het helpen bij klusjes. Iets wat vroeger heel gewoon was.

Als PK fractie willen we graag hier een steentje aan bijdragen. De PK leden bieden graag hun diensten aan zoals een fietstocht, een wandeling, een helpende hand in de huishouding maar ook een voorleesmoment.

Onze inzet bieden we graag het college aan. De campagne slogan van PK Bergen was niet voor niets: DE PK WERKT! We vertrouwen erop dat de verantwoordelijke wethouder goed in staat is om ons aanbod te koppelen aan de vragen die uit het sociaal team komen.

Het koffertje is gevuld met 25 vouchers. We noemen het gemakshalve, afgeleid van onze politieke initialen: “Het Participatie Koffertje”. Aldus Leo Ponjee, namens PK Bergen.