Fietsveiligheid ovonde Bergen

Naar aanleiding van inmiddels verschillende valpartijen op het fietspad langs de nieuwe ovonde in Bergen, heeft PK Bergen het college dringend verzocht de Provincie aan te zetten tot maatregelen die de verkeersveiligheid ten goede komen.

Door het aanbrengen van stoepranden en kleine verhogingen langs het fietspad zijn al verschillende mensen lelijk ten val gekomen. Een persoon diende zelfs met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd te worden. “Het zijn maar kleine stoepranden en verhogingen, maar dat is juist het verraderlijke, ze zijn bijna niet te zien”, aldus Bert Martens van PK Bergen.

Naar zijn idee hoeft naar de oplossing niet lang gezocht te worden: reflecterende verf op de verraderlijke randen zou voldoende moeten zijn. Martens stuurde zijn vragen, voorzien van de door hemzelf gemaakte foto’s van de situatie, naar het college. “Het toeristisch seizoen is inmiddels al van start gegaan en vele mensen zullen fietsend onze gemeente bezoeken. Ik hoop dat het college de ernst van de situatie inziet, en dat zij deze week nog bij de Provincie aan de bel trekken!”, aldus het bezorgde PK fractielid.

Situatie fietspad bij de ovonde in Bergen